flowmode

flowmode

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Flow Park: päästä sisäinen apinasi valloilleen

Haluaisitko tasapainoilla trapetsilla kymmenen metrin korkeudessa, hyppiä autonrenkaalta toiselle viidessä metrissä sekä laskea liaanilla alas puusta? Jos vastauksesi on kyllä kiitos, niin tätä herkkua sinulle tarjoilee Flow Park!
 

Voihan autonrenkaita käyttää näinkin

Flow Park on Suomen ensimmäinen seikkailuhuvipuisto, missä jokainen saa päästää sisäisen apinansa irti ja haastaa omat liikunalliset kykynsä sekä rohkeutensa. Koska poikaystäväni kanssa rakastamme molemmat kaikennäköisiä liikunnallisia aktiviteetteja, olimme innoissamme, kun saimme mahdutettua PullukkaRUN -viikonloppuumme käynnin Vierumäen Flow Parkissa. Koska en ole ennen ollut erityisen kiinnostunut roikkumista tai kiipeilyä vaativista treeneistä, menimme Flow Parkiin poikaystäväni ehdotuksesta. Paikan päällä kuitenkin innostuin myös tämän tyyppisestä treenistä, kun tuttu kaveri eli adrenaliini tuli mukaan kuvioihin korkeuksissa kiivetessä. Radat olivat oikeasti haastavia ja jännittäviä jopa tällaiselle huimapäälle! Ja minkä treenin puissa kiipeillessä saikaan, huhhuh! Selkää ja käsiä kolotti vielä monta päivää myöhemminkin.
 
Hyvän treenin Vierumäen puistossa saikin, sillä sieltä löytyy yhteensä viisi erilaista rataa, jotka ovat kaikki erilaisia ja eritasoisia. Liikkeelle lähdetään perehdytyksestä ja helposta radasta, missä ohjaaja varmistaa, että turvavaljaita osataan käyttää oikein. Tämän jälkeen saa mennä omaan tahtiin radoilla, niin kauan kuin intoa ja jaksamista riittää.
 
Harjotusradalla sai treenata tasapainoa - sekä opetella luottamaan turvavaljaisiin

Kävimme läpi viidestä radasta neljä, joiden läpikäymiseen kulutimme aikaa reilut kolme tuntia. Aikuisten lippu maksoi 18 euroa ja sillä olisi saanut viettää puistossa koko päivän. Kolmen tunnin jälkeen käsilihakset alkoivat kuitenkin huutaa hoosiannaa siinä määrin, että totesimme päivän treenin olevan nyt pulkassa ja lähdimme suosiolla hankkimaan murua rinnan alle.
 
Kivoin rata oli mielestäni Rata 2, jossa sai tasapainoilla lankkujen päällä sekä laskea skeittilaudalla narua pitkin seuraavalle tasanteelle. Vähiten tykkäsin kiipeilyseinästä, sillä siinä tunsin koko ajan kaatuvani taaksepäin ja putoavani. Hassua, että vaikka mulla oli valjaat päällä, silti pelkäsin putoamista ja tarrauduin jokaiseen ulokkeeseen henkeni edestä! Kertaakaan en kuitenkaan pudonnut. Ja vaikka olisikin pudonnut, se ei olisi ollut vaarallista. Näin monien kiipeilijöiden väsyvän kesken radan, jolloin he ottivat lepotauon ja jäivät roikkumaan valjaiden varaan. Se itseasiassa näytti aika siistiltä... Näin jälkeenpäin kun miettii, valjaidenvarassa roikkumista olisi ehkä kannattanutkin kokeilla.

Hyppynarurenkailla piti heijata itsensä toiselle puolelle

Jane liaanilla, Tarzan vartioi
Tää ei oo vaan aikuisten hupia. Snadit meni sieltä, mistä vanhemmatkin.

 
Flow Parkeja löytyy tällä hetkellä Suomesta neljä: Vierumäeltä, Ähtäristä, Lappeenrannasta ja Turusta. Syksyllä täytyy mennä testaamaan Turun puisto, tuo mieheke kun innostui apinoimisesta niin paljon. Ja täytyy myöntää, että innostuin kyllä itsekin. What is there not to like? Nätillä ilmalla saa kerättyä d-vitamiinivarastot täyteen, kun on koko päivän ulkona kiipeilemässä puissa. Ja plussana tietysti se, että tämä on hauska tapa treenata koko kroppa!

 
Kiipeilyyn kannattaa lähteä joustavissa treenivaatteissa sekä kovapohjaisissa kengissä. Kun ne on mukana, voi vain keskittyä nauttimaan ja päästää sisäisen apinalapsensa valoilleen!

 -Aksenia

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi! Sai innostumaan monesta jutusta. Tonne seikkailupuistoon haluan ainakin ehdottomasti itsekin:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Magda, kiitos kommentista! Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa, vielä kun säät on näin nätit! Kerro sitten jos pääset käymään, että mitä tykkäsit :)

      Poista